Ako si vychovať poslušného muža

autor:: Adri Halas

rubrika:: poviedky

Ako si vychovať poslušného muža

- ... situácia vhodná k úniku vašeho manžela na pivo nastáva krátko po večeri v spojení so slabým športovým programom v televízii. Najúčinnejšou obranou je zamestnanie vašej polovičky jeho obľúbenými činnosťami – ako napríklad hra v šach, prestavovanie nábytku, či pozeranie nezáživného akčného filmu s Demi Moorovou. Ak nič nezaberá, je potrebné použiť aj vlastné telo – teda riešenie s názvom sex......
„Kam ideš, miláčik?“, opýtala sa Kira pokojným hlasom a dvihla oči od knihy Ako si vychovať poslušného muža.
„Idem s Frankom na pivo. Som plný, v telke nič nedávajú, tak si ideme poklábosiť do Kelt-pabu. Máš niečo proti?“
Kira rýchlo prebehla očami poslednú časť kapitoly o zabránení úniku na pivo a zatvorila knihu.
„Nie, zlatko, len by si mi mohol ešte pred tým s niečím pomôcť. Chcela som prestavať obývačku, len neviem, či by ma tá ťažká skriňa od tvojej prababičky neprizabila. Bude to len chvíľka.“, zaštebotala nevinným hláskom a usmiala sa naň.
„Noooo... Dobre, ako chceš, ale musíme si pohnúť. Frank ma už čaká.“

„Uf a máme to za sebou.“, vydýchol Joshua po hodine naťahovania sa s nábytkom a sadol si do kresla. Chrbtom ruky si utrel pot z čela a nadýchol sa. „Tááák, môžem už ísť na to pivo?“, opýtal sa a nečakajúc na odpoveď sa postavil a zahlásil: „Ešte sa osprchujem a utekám.“
Zmizol za dverami novoprestavanej obývačky a tresol dvermi na kúpeľni.
Kira sa vrhla pod stolík s video páskami.
„Kľud! Hlavne zachovaj kľud, Kira.“, hovorila si sama pre seba panickým tónom v hlase a začala sa prehrabávať medzi filmami. „Do kelu, prečo som požičala G.I.Jane Lucille?!“, zanadávala si. „Teraz nemám žiaden akčák s Demi Moorovou... Počkať... možno postačí aj Riskantný plán s Kim Basinger... alebo žeby Rocky II. so Stalone?“
V tom začula manžela vychádzajúceho z kúpeľne.
„Zlatko! Miláčik! A nechceš si so mnou pozrieť nejaký tvoj obľúbený film?“, opýtala sa sladko, upravujúc si prstami vlasy a rozopla si dva vrchné gombíky na blúzke.
„Pre istotu..“, zamrmlala si popod nos a postavila sa.
„Chrústik, ale Frank je tam už vyše hodiny. Nemôžem ho nechať dlhšie čakať.“
‘Uhmmm, ok, tak plán B.’, pomyslela si Kira a podišla bližšie k Joshuovi.
Obtrela sa oň prsníkmi a pritlačila sa k nemu.
„Zlatko, ale ja som práve dostala takú hroznú chuť. Nemôžeš ma teraz nechať len tak doma samúúú...“, zaúpela a jemne ho uhryzla do ucha. Rukami prešla k zipsu jeho nohavíc a rozopla mu ich.
Joshua sa na chvíľu zarazil, ale pomalému a rafinovanému zvádzaniu Kiry neodolal. Dvihol ju zo zeme a zamierili do spálne.

„Bol si úúúúžasný, miláčik.“, zanôtila Kira a pritísla sa k nemu. „Uhmmmm, ale som vyhladla. Idem nám urobiť niečo pod zub?“, opýtala sa lišiacky, prehrabujúc sa mu prstami vo vlasoch.
„Ak chceš, tak si niečo urob. Ja sa ešte zbehnem pozrieť za Frankom do pabu.“, odpálil ju jemne Joshua, pobozkal ju na konček nosa a začal sa obliekať.
„Prosííím? Kam teraz ideš?“, opýtala sa neveriaco prekvapená Kira. „Za Frankom? To sa mi snáď iba zdá! Tak ja sa tu snažím ako nejaký ten debil, vyspím sa s tebou i napriek tomu, že mne sa vôbec nechcelo a ty sa teraz po tom všetkom postavíš a odídeš na pivo?! Vypadni! Nechcem ťa vidieť najbližšie tri hodiny! Zmizni a nevracaj sa už!“, vyletela naň a zvlykajúc sa schovala pod perinu.
Joshua ostal stáť ako obarený vriacou vodou.
Nechápal nič z toho, čo sa práve stalo.
Pokrútil hlavou, obliekol si kabát a vyšiel von.
„Ženy sú čudné. Najprv by ťa od lásky zjedli a potom im preskočí a najradšej by ťa videli dva metre pod zemou. Nechápem to. My muži sme oveľa jednoduchšie tvory...“, zamrmlal si sám pre seba a pridal do kroku.
V tuhej zime ho hnala do predu lákavá predstava pol litrového pohára naplneného speneným zlatistým mokom a nekonfliktného rozhovoru s Frankom.

napísanísané:: 28.9.2005

prečítalo:: 1160 ludí