UŽITOČNÁ VECIČKA

autor:: Apatic

rubrika:: poviedky

„Mona je fakt šibnutá!“ pomysela som si. Kúpila si vibrátor a Venušine guličky. V tom však problém nevidím. Tá krava po tom, čo si to priniesla domov, začala nariekať nad svojím osudom. Cez slzy som ju počula nadávať: „ Človek aby si to robil sám, kvôli tomu, že chlapi sú k.....!“
Vôbec sa jej nečudujem, že je naštvaná na tých s mobilným visiacim párkom. Mala síce iba 2 vážne vzťahy, ale tie stáli za obesenie, či už Monino alebo tých idiotov.
Rado sa zdal byť citlivý, starostlivý a všestranný chalan, ale potom vysvitlo, že nie je ešte rozvedený, v zahraničí ma milenku, začal si s Mončou a keď milenka vypadla z hry, Rado si dosadil aj namiesto Mony inú figúrku, ktorá sa po mesiaci k nemu nasťahovala a žije s ním dodnes. Som rada, že je Mona z toho vzťahu – nevzťahu vonku, lebo ju zabíjal. Rada milovala, ale ona milovaná zrejme nebola! Naivka!
Keď popálená zabalila svoje plány mať raz slušného chlapa a založiť si rodinu, objavil sa Julo. Bol od Mony starší o 12 rokov, ale ukázalo sa, že to nebude prekážka ich vzťahu, ktorému Monika nepripisovala spočiatku žiadny význam, lebo Júliusovi pochopiteľne nedôverovala. On sa všemožne snažil dokázať, že sa mu veriť dá a tak Mona veriť skúsila, hoci len opatrne. No citom sa opatrnosť nariadiť nedala. Raz sa však už Julo neozval. Až dnes večer s chrapúnskym vysvetlením, že iné riešenie nebolo vhodné. Nemyslím si a Mona tiež, že je vhodné rozísť sa spôsobom ako to urobil Julo. Jeden deň išiel Moniku zjesť od lásky a druhý, tretí...štyridsiaty deň sa neozval. Vymazal ju zo svojho života bez štipky čestnosti, bez udania dôvodu... bez milosti.
Zranená Mona je teraz agresívna na všetkých, čo sú mužského pohlavia a sú v dospelom veku. Schytal to už nejeden jej kamoš a v poslednej dobe to schytávajú všetci – jej mama, kolegyne, spolubývajúce... Ale snáď sa spamätá... Monino okolie predsa nemôže za to, že sa cíti (spolu s x inými ženami) akoby prekliata a nie je jej súdené mať fajn vzťah s mužom a raz snáď aj rodinu... a aj sex... A Mone chýbal! A ak nie vyslovene ten, objatia by sa jej veru zišli, no okrem mamy a kamoškiných detí ju nemal kto objať. Hoci bola vďačná aj za tieto objatia, to chlapské objatie jej chýbalo niekedy tak, že každé ráno mohla po tom všetkom, čo sa jej snívalo, napísať scenár k erotickému filmu.

Zašla som za Monou, sadla si k nej na posteľ a počkala, kým sa vysoplí už do asi dvadsiatejprvej papierovej vreckovky.
„Tak, keď si si to už zohnala, tak to aj používaj!“ povedala som jej, chytiac do ruky ten smiešny nástroj. Mona nezodvihla hlavu a ani neodpovedala, len si stále utierala nos a uslzené oči. Keďže jej nebolo do reči, pokračovala som ja: „To akože teraz čo?! Ani to nevyskúšaš?! Zapáči sa ti to a zabudneš na plač kvôli vzťahom s chlapom!“
„Nemám chuť to skúšať, pripadá mi to ako degradácia osobnosti, keď si to človek musí robiť sám! Necítiš pri tom teplo toho druhého, žiadny príjemný dotyk niečej ruky – je to iba sprosté mechanické vydráždenie do orgazmu, ktorý nemáš s kým prežiť!“
„Vždy lepšie, než by si sa mala kurviť s kadekým!“
„Vieš čo, neser ma aj Ty! zavrčala Mona.
Zdanlivo som sa stiahla, ale po chvíli som pokračovala: „ A čo ti ešte vadí na tom, že si to spravíš sama?! Je tam toho! Konečne si kompletne sebestačná a môžeš okašľať všetkých chlapov!“
„To, že sa cítim ako... ako poškvrnená!“
„Ó, a čo chceš byť Mária nepoškvrnená?!“ zarehotala som sa na terminológii, ktorú Mona použila. Zase stíchla. Evidentne som v nej blokla záujem o dialóg.
Potom si vzdychla a predsa len pokračovala: „Jednoducho si myslím, že sexuálny akt má byť niečím vzájomným...“
„Medzi tebou a tvojou rukou, medzi vibrátorom a tvojou šuškou!“ pomyslela som si, ale už som tou myšlienkou neprerušila Monu, lebo by sa určite znovu sekla.
„Vždy som túžila dávať erotiku a snáď aj divoký sex niekomu..., no tomu pravému.“
„Nuž, dala si „ľavému“ – nevydržala som a zareagovala, spomenúc si na Rada, ktorý nemal problém striedať spolunočľažníčky bez mihnutia oka. Ďalší hajzel, ktorý zhorí v pekle. A možno spolu s urevanou Monou, ktorá ešte ani v 3o - tke nenašla partnera.
Rozhodla sa však už ani nehľadať. Vstala z postele, vzala vibrátor a zavrela sa do kúpeľne.

napísanísané:: 2.11.2005

prečítalo:: 1184 ludí