Rozpravky z jedneho mesta: Vtip z bunkra

autor:: Pedros Kasablankasky

rubrika:: poviedky

Bol vecer a ja a Maly Keko s jeho sestrou sme cakali pred Tomasovou bytovkou, kym nam Tomas nepride otvorit. Na schodisti sa rozsvietilo svetlo a Tomas troma skokmy dodupotal k vchodu. Vytiahol kluce z vrecka a odomkol.
,,Podte dnu, ideme do bunkra."povedal Tomas vo dverach.
,,sukasa mi kasa."Povedal Maly Keko a vosli sme do bytovky. Isli sme dolu schodmy do pivnice. Tomas sa rozcapil ako zaba a rukami drzal vipinace. Vosli sme do pivnice a Tomas zahasil. V bunkry zasa zapalil. Mal tam vsetko.
,,Co je toto za ruru?" spytala sa Kekova sestra ukazujuc na hovnove potrubie co viedlo cez strop k stene,dolu stenou a popri stene vodorovne von z bunkra.
,,To je hovnove potrubie..." Povedal som
,,..A ked niekto splachne, tak to hovno tadial ide..."Doplnil ma Maly Keko.
,,A ten zvuk..."povedal som
,,..to ked sa zapocuvas, tak to je ako keby ti obecenstvo tlieskalo."Povedal Maly Keko.
,,Ved uvidis."pridal sa do rozovoru Tomas a vytiahol mobil.,,Teraz je 22:00 a hovno pojde 22:22."
Kekova sestra len neveriacky krutila hlavou.Tomas sa dal do pripravovania:Z jednej strany vytiahol stolcek. Nan polozil vedro z vodou, ktoru mal v bunkry odjakziva. Niekde zo stropu vytiahol odrezanu umelohmotnu flasku a dal ju do vedra. Z vrecka vytiahol vrchnak a cakal. Zbran bola pripravena, poskladana.Ja som vytiahol sacok a polozil som ho na stolcek.
,,Nabijes nam?"spytal som sa.
Tomas kyvol hlavou a dali sme si sluka. Vsetci az na Kekovu sestru. Ona bola v Tychto veciach moc konzervativna.
,,To raz.."povedal Tomas odkladajuc kacku a myu sme spozorneli.
,,Na intraku mi rozpraval spolubyvajuci student mediciny jeho zazitok v prvaku:
Prvy krat bol so spoluziakmi na patologii. Doktor vytiahol zo zelenej tekutiny aspon tri roky stare mrtve telo. No proste hnus. Bolo zelene a rozpitvane.Tkaniny ledva drzali pokope. Bez oka a viecka na jednej strane. Vsetkym prislo zle, ale doktor nato nebral ohlad.
,,Od vas chcem, mily studenti, aby ste boli za 1.: odvazny a za 2.:dovtipny.A na znak odvahy chcem aby ste urobili toto." Povedal a rychlo strcil prst mrtvole do riti, vytiahol a oblizol ho. Studenti zacali zvracat.
,,Tak coje! Chcete byt doktormi, alebo nie."
Vsetci sa rozhodli byt doktormi a tak trkali prst mrtvole do riti a oblizovali ho a zvracali zlc. Posledny to uz mal vsetko vylizane, ale aj tak sa pozvracal.
,,Dobre." povedal doktor,,odvazny ste, ale nieste dovtipny, lebo ja som strcil do riti ukazovak a oblizol som prostrednik."
Zacali sme sa smiat a hovno zacalo tlieskat. Smiali sme sa este viac a Tomas zacal Krycat:,,22:23, 2 2: 2 3!"
To sme uz lapali po dychu a obecenstvo nam tlieskalo hore, dolu aj na boku popri muru, ked uz odchadzalo.

napísanísané:: 18.5.2006

prečítalo:: 1146 ludí