sledoval som ťa

autor:: jINdr:)

rubrika:: poviedky

Sledoval som ťa. Kráčal som za tebou, no ty si si ma nevšímala. Nenechal som sa tým odradiť a šiel som ďalej. Celý čas som dúfal, že sa aspoň obzrieš, no ty nič. Kričal som tvoje meno, ale ty si sa tvárila, že nepočuješ. Ale ja som to nevzdal. Znamenala si pre mňa viac, než si si dokázala predstaviť. Pochybujem, že si vedela, ako sa volám. V mojich najhlbších túžbach, v mojich predstavách som nás videl spolu. No tiež som vedel, že sa mi tento sen nikdy nesplní.
Za tvojimi krokmi sa rovnakým tempom tiahli tie moje. Niečo mi napadlo. Vytiahol som si mobil a zavolal som ti. Videl som, ako niečo vyťahuješ z vrecka, a potom si mi položila. Snažil som sa zazrieť tvoju tvár, spozorovať jej výraz, ale nepodarilo sa mi to. Naposledy som zvolal tvoje meno, a keď si sa ani vtedy neobzrela, otočil som sa a odišiel som. Vzdal som to. Bola si silný protivník.
Pomaly som kráčal domov a zrazu som začul známu chôdzu. Patrila tebe. Šiel som ďalej a ignoroval som ťa. Prenasledovala si ma až k môjmu domu, ale mne na tom nezáležalo. Rýchlo som odomkol, zavrel za sebou dvere a ľahol si na posteľ. Usmial som sa. Dosiahol som, čo som chcel...

napísanísané:: 13.8.2004

prečítalo:: 1386 ludí