Stretnutie autorov vlastnej literárnej tvorby

autor:: janyr

rubrika:: poezia


Ukážkou toho, že aj za málo peňazí sa dá veľmi pekne zahrať bolo aj piatkové (24.10.2008) Stretnutie autorov vlastnej literárnej tvorby na gymnáziu sv. Moniky v Prešove, ktoré zorganizovala a moderovala Anežka Richtariková.
Na toto literárne podujatie prišli Mária Smoroňová, Veronika Pachová, Matúš Bartko, Martin Inovecký, Stanislav Olejár, členovia Bardejovského literárneho klubu Lýdia Sobeková, Katka Malíková a Janko Račko a ďalší amatérski autori. Pozvanie neodmietli ani renomovaní autori a síce Dalimír Stano, Richard Kitta a Ivan Baláž Kráľ. Na tejto čítačke vystúpila aj školská hudobná skupina.
Celé dve hodiny sa niesli na vlnách poézie a prózy. Literárna tvorba bola prezentovaná prítomnými autormi s možnosťou vizuálneho zobrazenia na zavesenom plátne prostredníctvom projektora. K ukážkam sa viedla otvorená diskusia. Každý sa mohol zapojiť. Zazneli tam pozitívne, ale aj negatívne názory od publika ako aj rady, čo by sa dalo vylepšiť, príp. „radšej čítať“. Najčastejším prispievateľom bol Dalimír Stano, ktorý pracuje aj ako internetový poemat. Veta, že citujem: „ja nepíšem novú báseň, ja iba čítam vaše myšlienky“ určite zarezonovala v nie jedných ušiach. A čítal ich aj na tomto Stretnutí autorov vlastnej literárnej tvorby na gymnáziu sv. Moniky v Prešove ...

napísanísané:: 25.10.2008

prečítalo:: 1062 ludí